15 Nisan 2009 Çarşamba

Turunç Reçeli

Valla her aşaması uzun zaman alıyor ve zahmetli ama sonuç mükemmel oldu. Turunç meyvesini bulması ayrı bir sorun, reçel yapımına hazırlaması ve pişirilmesi daha büyük sorun. Düşünün Cumartesi öğlen saatlerinde Turgutreis pazarında bulundu Turunç ve bugün Çarşamba saat 20 itibariyle hazır oldu. Amaç yarın gelecek olan Tunca'ya hazır etmekti. Ama malum sonuca yani Tunca'nın yemeyi reddetmesine de hazırladık kendimizi. Acaba Arda'ya göndersem yermi? O daha da umutsuz vaka ama şansımızı deneyeceğiz. Ben artık "Turunç" meyvesiyle aramda duygusal bir bağ olduğuna inanmaya başladım. Aslında reçel yapımında her zaman başarılı olamama rağmen bu zor ve zahmetli reçeli ne zaman yapmaya kalksam inanılmaz bir başarı çıkıyor ortaya.

Malzemeler:

8 adet turunç
1.5 kilo toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tozu

2 su bardağı su

Tarif:

Turunçları iyice yıkadıktan sonra rendenin ince tarafıyla hafifçe rendeleyelim. Turunçları dörde bölelim ve içlerini çıkarıp atalım, sadece kabuklar kalacak. Bir yorgan iğnesin
e ipi geçirelim. Kabukları rulo yaparak bu ipe dizelim.





İpe dizili turunçları bir tencereye koyarak üzerini geçecek şekilde soğuk su koyalım. Üç gün arada suyunu değiştirerek bu şekilde bekletelim. Üç gün sonra tencereyi ateşe koyalım ve 15 dakika kaynatalım. Bu suyu dökerek yeni su koyalım ve bir onbeş dakika daha kaynatalım.
Turuçları süzelim, bir tepsiye alalım ve üzerine şekeri dökerek bir gece öyle bırakalım.





Ertesi gün şeker ve turunçları tencereye alalım, iki bardak su ilave ederek yaklaşık kırk dakika kaynatalım. İndirmeye yakın limon tuzunu koyalım ve karıştırıp altını kapatalım. ( Reçellerde mutlaka tahta kaşık kullanıyoruz, şekerlenmemesi için )

1 yorum:

  1. merhabalar
    desteğinizi bekliyoruz

    Y VERİLECEK SİTELER

    aliayvaz production adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/ali-ayvaz-production


    Blog Devri Adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/blog-devri-network
    Halet-i Ruhiyye Adlı adlı sitemi destekleyin OY VER http://2009.blogodulleri.com/blog/halet-i-ruhiyye
    Eş dost kim varsa bize oy vermeye davet edin. Gerekirse yardım edin. Sonra güzel birşey yapmanın huzuruyla sevinin. Hepsi bu.

    YanıtlaSil